You are currently viewing Από Θεόδωρο Π.

Από Θεόδωρο Π.

 

Θα σου γράψω λίγα λόγια  βγαλμένα από την  βάση μας  και από ανθρώπους  ανιδιοτελείς , όχι βαστάζοντες ,όχι αυλικούς ,όχι γυμνοσάλιαγκες ,ούτε από αυτούς που λαδώνουν της μηχανές μιας της Δεξιάς, μια της πρώτης φοράς Αριστεράς  και πολλά άλλα….

Κατά αρχήν  μια πολύ σύντομη αναφορά για τον συνομιλητή σου.

Κατάγομαι από την Καστάνιτσα Αρκαδίας,είμαι Πρόεδρος  για 2η θητεία, 40 χρόνια Συλλογικό στέλεχος  . Γράφτηκα στην  ΠΑΜΚ Τρίπολης , εποχές του 13% ,μετά ΠΑΣΠ-ΠΑΣΚΕ- εκλογικός αντιπρόσωπος σε όλες τις αναμετρήσεις  κλπ ,κλπ με χωριό που φτάναμε το 65% αλλά κρατάμε και σήμερα ένα 30% και πλέον . Εργαζόμενος πάντα στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,δεν μπήκα ποτέ σε πολιτικό γραφείο ,ούτε ζήτησα το παραμικρό από κανέναν.

Μπαίνω στο θέμα μας έχοντας ακούσει πολύ προσεκτικά τουλάχιστον 3 φορές μέχρι σήμερα ην Πράσινη Επανάσταση του Ανδρέα με την οποία είμαι απόλυτα σύμφωνος. Αυτό το βίντεο πρέπει με κάθε τρόπο να μπει σε κάθε σπίτι  και να το ακούσουν όσοι περισσότεροι  γίνεται. Θα  τολμήσω να προσθέσω κάποιες σκέψεις που άλλωστε μας  ζήτησε ο Ανδρέας.

Θέλουμε λοιπόν πρώτα από όλα  πίσω το ΟΝΟΜΑ  –ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ  και επικαιροποιημένα ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ  μας.

Να πούμε ξανά και  δυνατά τα επιτεύγματα μας και τα λάθη μας,

Να πούμε σε ποιους θεσμούς και τομές  δεν συμφώνησε ποτέ η ΝΔ και όχι να γυρίζουμε πίσω να λέμε <<καλός και δεξιός δεν υπάρχει όπως έλεγε ο πατέρας μου>>.

Να πούμε ποια και τι ήταν η πρώτη φορά Αριστερά  για τον τόπο.

Να κάνουμε προσκλητήριο σε κάθε στέλεχος αφανές ή επιφανές.

Να μην διασπάσουμε το ΠΑΣΟΚ ότι και να γίνει μετά τις εσωκομματικές μας.

Να επιλέξουμε προσεκτικά ποιοι θα στελεχώσουν το νέο ξεκίνημα και να αφήσουμε μακριά τους λιποτάχτες, τους αυλοκόλακες και τους γενίτσαρους. Αλλιώς  να μην κάνουμε τίποτα  και καλύτερα να  χαθούμε.

Να σταματήσουμε την ξύλινη γλώσσα  και την ρητορική όταν μιλάμε στο Λαό μας, να λέμε λίγα ,να ακούμε περισσότερα , να αφουγκραστούμε αυτούς που εγκαταλείψαμε και να έρθουμε κοντά στους ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν στο Σοσιαλισμό, στην  αξιοκρατία  ,στην δικαιοσύνη ,στην ανιδιοτέλεια, τον πατριωτισμό, το συναίσθημα κλπ.

Να ξανά αποκτήσουμε την φλόγα που έσβησε μέσα μας. Να εμπνεύσουμε το Λαό μας και να του δώσουμε να καταλάβει ότι μάθαμε πολλά και γίναμε σοφότεροι.

Να τον πλησιάσουμε  πολύ ,με την συμπεριφορά μας ,με το λόγο μας ,με την  ηθική μας, ακόμα και με το ντύσιμο μας και να τον εμπνεύσουμε .Κουραστήκαμε να βλέπουμε τα ποσοστά μας στο 4 με 7 %.

Να προσέξουμε και να θυμόμαστε <<ότι λάμπει δεν είναι χρυσός>>. Δεν είναι όλοι όσοι μας  περιτριγυρίζουν στην ταβέρνα , στο καφενείο ή τρέχουν πίσω από τον Αρχηγό υγιή   στοιχεία που χρειάζεται η επανεκκίνηση μας.

Να προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά μας την Νέα Γενιά ,ίσως όχι όλους , αλλά αυτούς που έφυγαν για μια δεύτερη ευκαιρία και αυτούς που μάχονται  εδώ και κυρίως αυτούς που παλεύουν μέσα από  Συλλόγους  προβάλλοντας εθελοντισμό, πολιτισμό, αγάπη για τον τόπο και την κοινωνία.

Να μην φοβόμαστε να χειροκροτούμε όσα θετικά γίνονται από όποιον νομοθετεί σε όποιο χώρο και αν ανήκει. Να παρεμβαίνουμε με θέσεις και προτάσεις.

Να ξεκαθαρίσουμε  αν χρειαστεί  να σχηματιστεί  με εμάς κυβέρνηση  τι θα κάνουμε .Μπορεί να μην είναι δόκιμο αυτή τη στιγμή αλλά το σωστό είναι να ξέρει ο Λαός ότι δεν θα είμαστε ΟΧΙ σε όλα τύπου ΚΚΕ.

Να φτιάξουμε τις οργανώσεις μας κατά το δυνατόν, να πάμε στην ύπαιθρο εκεί που είναι η δύναμή μας , στα χωριά ,στα καφενεία και να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά εδώ.

Είναι πολύ σημαντικό ο Ανδρέας ( σημαδιακό και το όνομα) να προβληθεί σαν νέος  Λαϊκός ηγέτης. Υπάρχουν ειδικοί για αυτό όπως ξέρεις. Δεν είναι κακό να τους συμβουλευτούμε .

Να δουλέψουμε όλοι εμείς στην βάση πρώτα να επιλέξουμε πρώτα τον εμπνευστή μας και μετά να χαράξουμε πορεία διακυβέρνησης.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς , ευχές για πολύ κουράγιο, δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς , ευχές για πολύ κουράγιο, δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα μας.